Nikolić pozvao kineske kompanije da investiraju u Srbiju

89

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u kineskom gradu Sjamenu sa predstavnicima kineske Asocijacije za međunarodnu ekonomsku saradnju i kompanije „Hongda Construction“ o mogućnostima investiranja u Srbiju, prenosi N1.

Nikolić je u Sjamenu, gde se održava Međunarodni kineski sajam investicija i trgovine CIFIT 2019 na kom je Srbija počasni gost, naveo da je Srbija „politički i ekonomski stabilna država koja se trudi da stranim investitorima daje najpovoljnije uslove u odnosu na zemlje u okruženju“.

„Srbija ima slobodno tržište sa gotovo čitavim svetom, oni koji proizvode u Srbiji svoje proizvode mogu lako da plasiraju svuda u svetu. Pružamo olakšice stranim investitorima u zavisnosti od obima investicije i broja ljudi koji će biti zaposleni“, naveo je Nikolić.

Navodi se da su predstavnici kineske Asocijacije za međunarodnu ekonomsku saradnju izrazili interes da u što skorijem periodu posete Srbiju, kako bi pronašli partnere za svoje projekte, dok su predstavnici kompanije „Hongda Construction“ posebno bili zainteresovani za utvrđivanje svih mogućnosti investiranja u oblasti infrastrukture, nekretnina, turizma, kao i za projekte u oblasti kulture.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...