Robert Prosinečki podneo ostavku

182

Poraz od Jermenije u Jerevanu, Bosnu i Hercegovinu je udaljio od Evropskog prvenstva i ostavio je bez selektora, javlja N1.

Naime, kako pišu mediji u BiH, Robert Prosinečki podneo je ostavku.

Robert Prosinečki je ostavku na mesto selektora Bosne i Hercegovine podneo nakon poraza od Jermenije u Jerevanu (4:2) u kvalifikacijama za EURO 2020.

Na šest mečeva kvalifikacija Zmajevi su doživeli tri poraza, a iako imaju „plan B“ u vidu baraža u Ligi nacija, Prosinečki je odlučio da se povuče sa mesta selektora.

„Razgovarao sam sa svima, da ne dužim. Kada sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EURO. Nismo u tome uspeli tako da podnosim ostavku i dajem priliku nekom drugom. Naslednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija. Ja više nisam selektor“, rekao je vidno razočarani Prosinečki na konferenciji za medije.

„Mislim da nisam uspeo da ekipu dovoljno spremim ili motivišem. Izgubili smo šansu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Svaki put smo mislili da se stvari dešavaju slučajno. Kako koji meč dođe. Nažalost, više nemamo šanse. Ostaje nam ta Liga nacija i videćemo šta će biti. Ali, ovo je već niz i moja odluka je da se povučem.“

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...