Sergej Trifunović: Nisam za bojkot

98

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović poručio je da nije za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora u Srbiji.

„Ja sam precednik i nisam za bojkot, već mislim da je izlazak ujedinjene opozicije u jednoj, ili dve kolone praktičnije rešenje“, ovim rečima je Sergej Trifunović izneo svoj stav o potencijalnom bojkotu parlamentarnih izbora koji će se održati početkom naredne godine, piše Blic.

On je time, kako se navodi, pokrenuo i pitanje : da li će ipak PSG biti deo opozicije koja će izaći izbore?

Naime, polemika o bojkotu se povela na Tviteru, kada su Trifunovića korisnici ove društvene mreže upitali koji je njegov stav po pitanju istog, na šta je on odgovorio da „ne vidi ni jedno valjano rešenje šta bi se tačno radilo posle bojkota izbora“.

Na tu Trifunovićevu opasku korisnici ove društvene mreže su istakli kako je on predsednik jednog pokreta i da bi trebao da da neki predlog o mogućim postupcima.

“Ok. Ja sam precednik i nisam za bojkot, već mislim da je izlazak ujedinjene opozicije u jednoj, ili dve kolone, mnogo zrelije, svrsishodnije i praktičnije rešenje, jer možemo da uzmemo neke gradove i ozbiljno uzdrmamo tiraniju, legalno, ne na ulici. Šta onda?”, naveo je Trifunović.

Ova ideja se nije svidela brojnim korisnicima te društvene mreže, te su komentarisali kako on jedino nudi šetnju na protestima, a da nakon višemesečnih šetnji i protesta nije mnogo toga promenjeno, te da je bolja ideja bojkot.

Inače, PSG se nije zvanično izjasnio o mogućem bojkotu izbora, već je u saopštenju ovog pokreta navedeno da očekuju uključivanje evropskih medijatora u čitav proces kako bi on bio regularniji.

 

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...