Vulin odgovorio hrvatskom kolegi: Ovo nije ni 1991. ni 1941. godina

85

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Damir Krstičević „treba da razume da ovo nije ni 1991. ni 1941. godina, i da više ne važe rasni zakoni iz Nezavisne Države Hrvatske, kada se branilo Jevrejima i Srbima da se slobodno kreću“, prenosi Danas.

„Ako hrvatska vojska poželi da u svojim uniformama ili u civilu dođe da položi vence na grob od ustaša pobijenih Srba u Šidu, biće pušteni da se pomole na grobovima mučenika i niko ih u tome neće sprečiti niti će u klanjanju žrtvama ustaškog genocida videti zlu nameru“, naveo je Vulin.

Prethodno je potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane te zemlje Damir Krstičević, povodom zabrane oficirima i kadetima Vojske Srbije da odaju počast žrtvama u Jasenovcu, poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu da „moraju razumeti da ovo više nije ’91 i da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele.“

„Prema tome, zna se kako se to radi – zahtev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju sprovoditi hrvatski zakoni i Srbija mora to znati,“ naveo je Krstičević.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...