Drama u Novom Sadu: Zbog prinudnog iseljenja žena pretila da će zapaliti stan i skočiti

441

NOVI SAD – U toku šestog pokušaja prinudnog iseljenja porodice Ninić iz centra Novog Sada, Slobodanka Ninić je, kao i prethodnih puta, polila stan benzinom, pretila da će ga zapaliti, kao i da će skočiti sa trećeg sprata. Nju su nakon pregovora izveli iz stana i odvezli kolima Hitne pomoći.

Ona je tvrdila da su joj policajci slomili ruku, što je jedan od prisutnih medicinara demantovao.

Prvi put je policija, uz asistenciju bravara, uspela da uđe u stan iz kog nameravaju da ih isele. Bravar je oko 9 časova razbio dva stakla na ulaznim vratima u stan, a za njim su ušli policajci, vatrogasci i lekari, dok se žena zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač.

Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

Ona je i prethodni put kad je pokušano iseljenje polila stan benzinom, preteći da će ga zapaliti.

Policija je pregovorala sa ženom, a u stanu je i bio njen suprug sa advokatom. U stan su ušli i lekari iz službe Hitne pomoći. Na licu mesta su i uniformisani policajci u punoj opremi, kao i nekoliko vatrogasaca.

Podsetimo, kako je ranije saopštila organizacija ZA Krov nad glavom, porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima. Banci su vratili oko 80.000 i dužni su još toliko.

Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra.

Pošto smatraju da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora. To, međutim, ne odlaže deložaciju jer pravosnažne presude još nema.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...