Ministarstvo: Jedino rešenje za vojne penzionere iz „Bristola“ je da prihvate privremeni smeštaj

105

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da je jedino rešenje za vojne penzionere smeštene u beogradskom hotelu „Bristol“ da prihvate privremeni stambeni smeštaj i usele se u stanove koje su već obišli.

U odgovoru Ministarstva narodnom poslaniku Miodragu Linti, koji danas u saopštenju Saveza Srba u regionu pozvao Ministarstvo da reši problem stambenog pitanja vojnih penzionera smeštenih u hotelu „Bristol“, navedeno je da trenutno za te građane nema drugog zakonitog rešenje osim useljenja u stanove u bloku A, na Vračaru i Zvezdari, kao i da im je ponuđen smeštaj u samačkim vojnim hotelima „Zvezdara“ i „Galeb“.

Božović: Zabrinut sam za zdravlje stanara hotela Bristol

 

„Ministarstvo odbrane ostaje dosledno u stavu da se pitanje stambenog rešenja lica u ‘Bristolu’ reši u okviru zakona i utvrdjenih procedura, poštujući jedinstvenu rang-listu stambenih interesenata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kojoj je 18.000 lica. U slučaju dodele trajnog stambenog rešenja licima koja su ostala u ‘Bristolu’“, ostali stambeni interesenti imali bi pravo da tuže Ministarstvo odbrane i dobiju spor“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zbog sličnih kršenja zakona u 2008. godini Ministarstvo u poslednje dve godine isplatilo šest milijardi dinara na ime sudskih presuda po tužbama za diskriminaciju rezervista i da se zbog toga takva kršenja zakona neće ponoviti ni u ovom niti u bilo kom drugom slučaju.

Pašalić: Bristol još uvek bez struje, predstoji sastanak Ministarstva odbrane i stanara

U saopštenju je navedeno da je Ministarstvo odbrane formiralo dežurni medicinski tim koji dva puta dnevno obilazi vojne penzionere u „Bristolu“, a da je od 5. septembra, kada su stupili u štrajk, pregledano njih devetoro i utvrđeno je da nemaju zdravstvenih problema.

„Što se tiče Lintinog poziva Ministarstvu odbrane da im se uključi struja i voda, ponovo ističemo da objekat ‘Bristol’ nije više u nadležnosti Ministararstva odbrane niti ono odlučuje o tim pitanjima. Pozivamo sve one koji predlažu nezakonita rešenja za problem lica u ‘Bristolu’ da to nije način za prevazilaženje sadašnje situacije“, ističe se u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...