Počela nova runda dijaloga na FPN-u

144

BEOGRAD – Peti u nizu razgovora vlasti i opozicije, u okviru Dijaloga 2020, održava se na Fakultetu političkih nauka.

Današnji sastanak posvećen je problemima biračkog spiska i izborne administracije.

„Pouzdan birački spisak i integritet izborne administracije su od ključne važnosti za obezbeđivanje prava građana na fer i slobodne izbore. Okrugli sto će biti posvećen problemima u ovoj oblasti za koje je moguće naći zadovoljavajuća trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora“, navodi se u pozivu medijima.

Sastanku prisustvuju predstavnici SNS-a Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, iz SPS-a Đorđe Milićević, iz LDP-a Đorđo Žujović,  predstavnici Pokreta socijalista, Socijaldemokratske partije Srbije, Pokreta slobodnih građana, Građanskog demokratskog foruma, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratske partije (LDP), Stranke demokracije akcije Sandžaka i Stranke moderne Srbije.

Na okrugli stolu su i predstavnici nevladinih organizacija CeSID-a, Nemanja Nenadić ispred Transparentnosti Srbija i Raša Nedeljkov iz organizacije CRTA.

Do sada je održan uvodni okrugli sto i tri tematska panela koja su bili posvećeni finansiranju kampanja i medijima u izbornom procesu.

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Fondacija za otvoreno društvo organizuju seriju okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće 2020.

Okrugli sto će biti moderirana debata pozvanih učesnika po „Chatham House“ pravilu, a na učešće u dijalogu pozvani su predstavnici relevantnih političkih stranaka, organizacije građanskog društva koje se bave izborima, novinarska i medijska udruženja i stručnjaci s fakulteta i instituta koji se bave tim temama.

Ranije su taj dijalog napustile pojedine opozicione političke grupacije kao što je Savez za Srbiju, a četvrti je napustila i Nova stranka. Na dijalogu ne učestvuju ni Demokratska stranka Srbije, Dosta je bilo i Srpska radikalna stranka.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...