Božović: Ministarstvo odbrane se igra sa životima vojnih penzionera

124

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović kazao je da se Ministarstvo odbrane igra sa životima vojnih penzionera, odnosno stanarima bivšeg hotela „Bristol“ koji već šest dana štrajkuju glađu i koji su 22 dana bez struje.

„Nadležni i dalje ćute“, rekao je Božović novinarima u bivšem hotelu „Bristol“.

On je kazao da ti stanari u 21. veku nemaju, kako je rekao, zimi grejanje i toplu vodu, kao i da se Zaštitnik građana Zoran Pašalić još nije pojavio jer, kako tvrdi Božović, nema vremena za to.

„Ministarstvo odbrane je učinilo sve da im zagorča život“, izjavio je Božović.

On je naveo da stanovi za stanare tog hotela postoje i da oni ne traže ništa što već nisu imali i dodao da je bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali predao stanove Ministarstvu odbrane da bi se rešilo to pitanje.

Božović: Zabrinut sam za zdravlje stanara hotela Bristol

„Šta se dogodilo sa tim stanovima“, upitao je Božović i dodao da Ministarstvo odbrane više od godinu dana odbija da im da te stanove.

On je rekao da je važno da „svi budu uz te ljude“.

Jedan od stanara „Bristola“, koji živi sa svojim roditeljima, Želimir Kuljanin kazao je da je neverovatno da se neko na takav način, kako je ocenio, igra ljudskim životima godinu dana.

„Da li neko treba da umre da bi se nešto dogodilo“, upitao je Kuljanin.

On je upitao kako on, kao student, može da u takvim uslovima u kojima trenutno žive može da sprema ispite tokom ispitnog roka koji je u toku.

Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je jedino rešenje za vojne penzionere smeštene u beogradskom hotelu „Bristol“ da prihvate privremeni stambeni smeštaj i usele se u stanove koje su već obišli.

Ministarstvo: Jedino rešenje za vojne penzionere iz „Bristola“ je da prihvate privremeni smeštaj

U odgovoru Ministarstva narodnom poslaniku Miodragu Linti, koji u saopštenju Saveza Srba u regionu pozvao Ministarstvo da reši problem stambenog pitanja vojnih penzionera smeštenih u hotelu „Bristol“, navedeno je da trenutno za te građane nema drugog zakonitog rešenja osim useljenja u stanove u bloku A, na Vračaru i Zvezdari, kao i da im je ponuđen smeštaj u samačkim vojnim hotelima „Zvezdara“ i „Galeb“.

U saopštenju je navedeno i da je Ministarstvo odbrane formiralo dežurni medicinski tim koji dva puta dnevno obilazi vojne penzionere u „Bristolu“, a da je od 5. septembra, kada su stupili u štrajk, pregledano njih devetoro i utvrđeno je da nemaju zdravstvenih problema.

Vojni penzioneri smešteni u nekadašnjem hotelu „Bristol“ u Beogradu stupili su pre šest dana u štrajk glađu koji će, prema rečima jednog od njih, Dragana Stojanovića, trajati dok ne budu rešeni njihovi stambeni problemi.

Stojanović je tada kazao da je u štrajk stupilo deset porodica koje su ostale u „Bristolu“, a koji po ugovoru između države Srbije i kompanije „Beograd na vodi“, treba da pripadne investitoru tog projekta.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...