Sudar na Topčideru, kamion se zakucao u autobus, najmanje 15 putnika povređeno

135

U Ulici Teodora Drajzera danas oko 11.40 došlo je do nesreće kada je kamion, spuštajući se ka Topčideru, udario u autobus javnog gradskog prevoza na liniji 94 koji je stajao na stajalištu i primao putnike. Tom prilikom je, prema prvim informacijama, povređeno najmanje 15 putnika, piše Blic.

„Naše ekipe su prevezle četiri povređene osobe u Urgentni centar. Radi se o lakšim povredama“, rekli su iz Hitne pomoći.

Samo pukom srećom izbegnute su teže posledice pošto se radi o nizbrdici kojom se vozila kreću prilično velikom brzinom, a sve se dogodilo u donjem delu saobraćajnice, blizu Topčiderskog parka.

Udes na Ibarskoj magistrali, kombi se zakucalo u zaštitnu ogradu

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, autobus i kamion su i dalje u Ulici Teodora Drajzera. Na vozilu gradskog prevoza je popucalo zadnje staklo, dok kamion ima oštećen prednji deo.

Veći broj osoba je u zdravstvene ustanove prevezen privatnim automobilima.

„Danas oko 11.40 časova u Ulici Teodora Drajzera došlo je do sudara autobusa javnog prevoza i kamiona. Autobus prevoznika „C&CL group” saobraćao je na liniji 94, a prema prvim informacijama, kamion je udario u autobus koji je bio na stajalištu, dok su putnici ulazili ili izlazili iz vozila. U saobraćajnoj nezgodi ima oko 15 lakše povređenih. Na lice mesta izašli su Hitna pomoć i policija“,saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozač autobusa na liniji 94 nije krio da je potresen situacijom, iako ni na koji način nije na nju uticao.

Saobraćajna nesreća na Voždovcu

„Stajao sam na stajalištu, krenuo metar -dva, kada me je od pozadi udario kamion. Sreća je bila da sam krenuo i skinuo nogu sa kočnice, inače bi posledice bile gore. Nekoliko putnika se ugruvalo, ali nisu ozbiljnije povrede, udarili su u šipke autobusa. Ja sam udario glavu“, rekao je vozač autobusa, prenosi Blic.

O incidentu su odmah obavešteni i čelnici Konzorcijuma privatnih prevoznika kojem pripada vozilo na liniji 94.

„Dobio sam informaciju da se oko 11.30 dogodila nezgoda na liniji 94. Vozač autobusa stajao je na stajalištu u Ulici Teodora Drajzera ka Topčiderskom parku i Novom Beogradu. Dok je vozač stajao, a putnici izlazili i ulazili, udario ga je kamion od pozadi. Trenutno je u toku uviđaj, što je svakako stvar za policiju. Žao nam je što se to desilo, jedino nas pomalo teši što nema teže povređenih“, kaže Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...