Umesto luksuznog hotela, na lokaciji „Beka“ niču luksuzni stanovi

150

Na mestu nekadašnjeg privrednog giganta “Beko”, umesto luksuznog hotela, grade se stanovi, a sudeći po ceni, i oni će biti luksuzni, izveštava RTS.

Naime, na lokaciji nekadašnjeg „Beka“ kod Kalemegdana trenutno su dva gradilišta.

Ruski Fond „Marera“ obnavlja i modernizuje poslovnu zgradu i ta investicija ušla je u završnu fazu.

Predstavnici investitora nisu želeli da govore detaljnije o projektu, ali u zgradi majstori trenutno ugrađuju instalacije. Već je dopremljen i deo nameštaja za buduće zakupce.

U dvorištu nekadašnjeg giganta, holandska kompanija „Pinakl“ i domaća „Aleksander grup“ grade stambeno-poslovni kompleks „K-distrikt“.

Kada je pre oko godinu dana počinjao radove investitor je stanove na ovoj lokaciji nudio po ceni od 2.300 do 2.500 evra po kvadratnom metru. U međuvremenu je, u skladu sa kretanjem na tržištu, cena porasla i sada je do 3.000 evra za kvadratni metar.

Predstavnik investitora Aleksandra Kolar kaže da se u ovom trenutku gradi prvi deo kompeksa koji čini pet zgrada koje će činiti i stambeni i prostorni prostor – 199 stanova.

Ona ističe da je deo prostora rezevisan za poslovni prostor i u okviru kompleksa se gradi jedna poslovna zgrada.

„Interesovanje je krenulo od prvih objava i nesmanjenim intenzitetom traje i danas, nešto više od godinu dana, nakon prvog trenutka. Svih 199 stanova u prvoj fazi su prodati, počelo je predugovaranje za kupovinu stanova u drugoj fazi“, rekla je Kolar.

Prvi stanari trebalo bi da se usele u maju sledeće godine. U okviru druge faze projekta gradiće se još sedam zgrada.

Kolar kaže da je u pripremi dokumentacija i planiranje, neki projektovani plan je kraj 2021. godine.

„Bruto površina za prvu fazu je oko 50.000 kvadrata, za drugu fazu oko 80.000, a kada o tome govorimo, govorimo i o podzemnoj i o nadzemnoj površini“, kaže ona.

Prema njenim rečima, ta dva segmenta budućeg stambeno-poslovnog kompeksa K-distrikt deliće uređena promenada, šetalište koje će spajati Kalemegdan i izlazak na Sportski centar „25. maj“.

I ova investicija, čija je tržišna vrednost oko 200 miliona evra, pokazuje da i dalje postoji potražnja za skupljim stanovima.

Kako se podseća, lokacija „Beko“ prodata je još 2007. godine grčkoj kompaniji „Lambda“, ali zbog nerešenih imovinskih odnosa, kupac nije mogao da krene u realizaciju projekta, pa je prodao plac.

Od najavljene izgradnje super luksuznog hotela se u međuvremenu odustalo jer je novi vlasnik, po svemu sudeći, mnogo bolje procenio potrebe tržišta.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...