Grabar Kitarović pisala Pupovcu: Pratim Vaše javne nastupe i zlonamerne kritike

135

ZAGREB – Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo poslaniku Hrvatskog sabora Miloradu Pupovcu u kom ga obaveštava „kako s pažnjom prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimeren, neprihvatljiv i zlonameran način kritikuje Republiku Hrvatsku.“

Odlučna u nameri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumevanja i prosperiteta, predsednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pažljivo pročitao njeno pismo iz 2016. godine, pa ga u celosti ponavlja, navedeno je u saopštenju u kom se dodaje:

„Držim to svojom obavezom i zbog desetak hiljada pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebno ne političkim ucenjivanjem, iako imaju pravo i obavezu kao državljani Republike Hrvatske ukazuju na potencijalne anomalije koje su, nažalost, sastavni deo odrastanja svakog društva, ali ne u meri kako bi neki želeli da prikažu i time naštete državi u kojoj žive“.

Lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Hrvatskoj Milorad Pupovac ranije danas je rekao da je „mnogima zasmetala“ njegova briga o nastavku porasta mržnje prema Srbima u Hrvatskoj. On je pozvao da se prestane sa ispisivanjem ustaških poruka na fasadama i saobraćajnim znacima, a naglašava i da nije „dežurni krivac za loše stanje između Hrvatske i Srbije“.

U ponedeljak su na ulazu u Donje Ceranje, mesto u kojem je rođen Pupovac, osvanule su pretnje i poruke na kojima je pisalo i „Ubi Srbina“, a postavljen je i plakat na kom je Pupovac nazvan „velikosrpskim ludakom“ koji „teroriše Hrvatsku“.

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer te zemlje Andrej Plenković osudili su, kako su rekli, poruke mržnje lideru Pupovcu koje su ispisane na grafitima u ponedeljak.

Нове пријетње предсједнику наше странке, Милораду Пуповцу, на улазу и његово родно село…

Gepostet von Samostalna demokratska srpska stranka SDSS am Sonntag, 8. September 2019

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...