Konvoj RTS-a konačno pušten na Kosovo, oglasila se kosovska carina

142

Posle 25 sati čekanja na prelazu Jarinje, danas u šest popodne konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stage System-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.

Portparol Kosovske carine Adriatik Staviljeci potvrdio je za potal Kossev da je karavan „Najlepše narodne pesme“ RTS-a pušten nakon što je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo dozvolu za ulazak.

„Bilo je neophodno da im se izda dozvola za ulazak, ali ministarstvo im je dalo dozvolu, tako da je sada sve u redu. Problem nije bio u Carini“, naglasio je Staviljeci.

U izjavi za Kossev portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je da policija nije izrekla zabranu ulaska.

Karavan Radio televizije Srbije „Najlepše narodne pesme“, koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je na prelazu Jarinje, objavio je danas javni servis.

Pored svih prepreka i problema na administrativnom prelazu Jarinje koncert karavana „Najlepše narodne pesme“, a ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda biće održan 12. septembra u Kosovskoj Mitrovici.

Konvoj RTS zaustavljen na Jarinju, čekaju više od 20 sati (VIDEO)

Prema navodima medija, kosovske vlasti nisu dozvoljavale ulazak ekipe RTS-a i pored uredno dostavljene dokumentacije.

Tek zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dve žene, direktorke JP mreže „Most“ i ministarke lokalne samouprave u kosovskoj vladi, konvoj RTS-a je ušao na teritoriju Kosova i Metohije.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu protestovalo je ranije danas zbog dvadesetočasovnog zadržavanja ekipe RTS-a na administrativnom prelazu Jarinje i sprečavanja da održi planirani koncert u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, saopštilo je to udruženje.

Izvor Danas, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...