Konvoj RTS zaustavljen na Jarinju, čekaju više od 20 sati (VIDEO)

135

Radio televizija Srbije javno je uputila protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure prelaska na administrativnim prelazima zbog zaustavljanja konvoja javnog servisa na Jarinju.

Karavan „Najlepših narodnih pesama“ 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda.

Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.

 

Kako je objavljeno na portalu RTS, pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.

Konvoju su se danas pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda – voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

Više od 20 sati konvoj čeka da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.

RTS je zato javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

„Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato gradjanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati“, ističu iz javnog servisa.

Izvor Beta, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...