Suđenje Zoranu Marjanoviću počinje 5. novembra, optuženi danas ponavljao ove reči

247

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu zakazao je za 5. novembar početak suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, pošto je danas okončano pripremno ročište.

Pripremno ročište je po uobičajenoj praksi počelo čitanjem optužnice u kojoj se navodi da je Zoran Marjanović suprugu Jelenu ubio 2. aprila 2016. godine na svirep i podmukao način, dok je u neposrednoj blizini mesta na kojem je pevačica „Granda“ usmrćena, stajala njihova maloletna ćerka.

Na ročištu je utvrđivano koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja.

Marjanović, koji je optužen za ubistvo supruge,, izjasnio se nakon čitanja optužnice, da nije kriv.

Nakon održanog ročišta, koje je bilo zatvoreno za javnost, Marjanović je po izlasku iz sudnice dao kratku izjavu novinarima. On je rekao da „progon predugo traje“ i da ne zna kako se nosi s tim.

Branioci optuženog Marjanovića rekli su da traže da im policija dostavi ceo predmet, pošto smatraju da im nije dostavljen sav materijal.

Sledeće ročiste zakazano je za 5. novembar.

Podsetimo, tog 2. aprila 2016. u popodnevnim satima prijavljen je Jelenin nestanak u naselju Borča, policija je najpre tragala za nestalom ženom, tako da je do pronalaska njenog tela, cela livada do kanala pretražena, tuda je prolazila gomila ljudi, satima, te je veliki broj dokaza verovatno uništen.

Slučaj „ubistva pevačice“ nije bio interesantan samo tabloidima, na čijim je naslovnim stranama bio mesecima i koji su svakodnevno o njemu izveštavali.

Nekoliko dana uoči predsedničkih izbora 2016. Aleksandar Vučić je najavljivao hapšenje ubice u roku 48h. Tada se to nije desilo.

Kasnije je Jelenin suprug ušao i u rijaliti TV Pinka, iz kog je izašao pošto je Milomir Marić u svojim emisijama najavljivao da izlazi da bi bio uhapšen, što se potom i dogodilo.

Od 15. septembra 2017. do 9. februara 2018. godine Zoran Marjanović je bio u pritvoru, međutim, suđenje je dočekao na slobodi, iako mu preti kazna do 40 godina zatvora.

Optužnica dva puta nije potvrđena, a Apelacioni sud je potvrdio tek kada je treći put dopunjena.

Prema optužnici, Zoran Marjanović je sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, a potom je, po navodima u optuznici, u kanalu ubio.

I tokom ove, gotovo tri i po godine, oko 200 policajaca je radilo na slučaju, međutim, oružje kojim je Jeleni smrskana lobanja nikada nije pronađeno. Upitno je i pitanje motiva.

A po pronalasku Jeleninog tela, na njenoj ruci nije bilo burme, koju inače nikada nije skidala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro tri i po godine.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...