Ugašen požar na banzinskoj pumpi „Ledi“ u Pančevu

130

PANČEVO – Požar koji je izbio na banzinskoj pumpi „Ledi“ u Pančevu je ugašen. Nema povređenih. Izgorelo šest kamiona. Nema opasnosti od aero-zagađenja.

Vlasnik pumpe Slobodan Vujović navodi da je do požara došlo nakon curenje gasa na jednom crevu i do samozapalenja. Ističe da je zahvaljujući prisebnosti radnika sprečena veća materijalna šteta.

„Radnici su bili prisebni, odmah su aktivirali stop-start i isključili gas i struju. Nakon toga su sklonili nekoliko vozila, a ubrzo su došla vatrogasna vozila koja su pomogla u gašenju požara“, objašnjava Vujović.

Gori pumpa u Pančevu, odjeknule eksplozije, saobraćaj obustavljen (VIDEO)

Dodaje da građani Pančeva i okoline nemaju razloga za zabrinutost jer nema opasnosti od aero-zagađenja.

„Ne može da dođe do aero-zagađenja jer je prirodni gas lakši od vazduha i sva sagorevanja su otišla u atmosferu, tako da nema nikakve opasnosti po građane Pančeva i okoline“, objašnjava Vujović.

Požar na benzinskoj pumpi „Ledi“ u Pančevu izbio je oko 13 časova i zahvatio šest kamiona firme „Ledi“ koji su bili na parkingu.

U intervenciji je učestvovalo 29 vatrogasaca spasilaca iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Pančevo i Beograd, sa devet vatrogasnih vozila.

Saobraćaj na putu između Opova i Pančeva se polako uspostavlja nakon što je, iz bezbednosnih razloga, bio blokiran.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...