Vučić: Političari iz Hrvatske mogu slobodno da šetaju Srbijom

147

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uvek želeo bolju saradnju sa Hrvatskom i da će tako i ostati kao i da po Srbiji hrvatski političari slobodno mogu da šetaju.

Povodom izjave Zorana Milanovića da bi odnose sa Srbijom sveo na minimun kada bi bio izabran za predsednika Hrvatske i da ne bi dozvolio Vučiću da da šeta kako želi, Vučić je rekao da on vrlo retko šeta i da nije ni atletičar, ni naročito pokretan.

„Ne šetka mi se nigde, ne idem na more u Hrvatsku, niti planiram da idem. Uvek sam želeo bolju saradnju, želeću i u budućnosti. Kod mene i kod nas mogu da šetaju koliko hoće“, rekao je Vučić.

On je kazao da se Srbija orijentisala ka Budimpešti, da saobraćajnice gradi u tom smeru i autoputeve i ka Češkoj i da ne traži ni od koga da voli Srbiju.

„Ne tražim ni od koga da nas voli, ni da molim za to i neću da se izvinjavam jer je njihova nasušna potreba da im se Srbi izvinjavaju vreme kada su se Srbi ponižavali dobrovoljno i klecali da dobiju neku lep reč je prošlo“, rekao je Vučić.

 

Izbor Tročanjija značiće mnogo za Srbiju

Predsednik Srbije pozdravio je izbor nekadašnjeg ministra pravde Mađarske Lasla Tročanjija za komesara za proširenje EU navodeći da očekuje veću podršku za Srbiju.

„Veoma je važno da je neko iz regiona izabran, neko ko ima balansiran pristup i ko je prijatelj regiona i neko ko je sve samo ne neprijatelj Srbije“, rekao je Vučić.

On je rekao da je Tročanji marljiv, izuzetan čovek, posvećen, i da veruje da će njegov izbor značiti mnogo u daljem napretku Srbije, ali naglasio da to ipak zavisi od zemalja članica, a ne jednog čoveka.

„Očekuje da ćemo imati značajnu podršku, veću nego da je neko drugi izabran“, rekao je Vučić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...