Beograđane očekuje „paklen“ vikend – zatvara se centar grada, a saobraćaj će pretrpeti promene

73

BEOGRAD – Beograđane očekuje „paklen“ vikend, barem kada je saobraćaj u pitanju, pošto će dobar deo centra grada biti zatvaran od petka popodne pa sve do nedelje uveče! I to iz različitih razloga.

Sada već tradicionalno, deo opozicije će u subotu uveče krenuti od 19.00 časova u još jedno protestno okupljanje i šetnju centralnim gradskim ulicama, dok je nedelja 15. septembar rezervisana za Prajd i LGBT zajednicu. Velika novina je što se tradicionalna šetnja održava, umesto u subotu u podne, u nedelju u kasnim poslepodnevnim časovima, od 17.00.

Promocija kadeta

Tokom promocije kadeta, u petak od 16.30 do 22.30 sati, kao i u subotu od 8.00 do 14.30 sati za saobraćaj će biti zatvorene pojedine centralne ulice.  To su: Trg Nikole Pašića, Takovska od Svetogorske do Bulevara kralja Aleksandra, Bulevar kralja Aleksandra od Beogradske do Kneza Miloša, Kneza Miloša od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra, Dečanska od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, Resavska od Krunske do Bulevara kralja Aleksandra, kao i Vlajkovićeva od Trga Nikole Pašića do Majke Jevrosime.

U subotu od 19.00 biće održan protest „Jedan od pet miliona“ na platou ispred Filozofskog fakulteta. Pod sloganom „Stop izvršiteljima!“ posle okupljanja građani će prošetati od platoa Ulicom Vase Čarapića, kroz Kolarčevu, preko Terazija i Ulice kralja Milana i Kneza Miloša, zatim Krunskom i Beogradskom do Njegoševe, gde se nalazi Komora izvršitelja Srbije. Zatim će se vratiti ka centru grada.

Prajd

Okupljanje učesnika počinje u nedelju od 16 časova na Trgu Slavija, a šetnja će krenuti sat vremena kasnije i to Ulicom kralja Milana, Trgom Nikole Pašića pored Igumanove palate, Skupštine grada Beograda i Narodne skupštine, pa onda kroz Kneza Miloša do zgrade Vlade Republike Srbije. Nakon kratkog obraćanja pred Vladom, Prajd produžava do parka Manjež, gde se održava žurka na otvorenom i muzički program koji traju do 23h.

Izvesno je da će od petka popodne do nedelje uveče doći do značajnih izmena u funkcionisanju gradskog prevoza, pre svega na linijama koje prolaze preko Trga Nikole Pašića, Terazija, Trga republike…

 

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...