Polemika koalicionih partnera u Skupštini: “Ko vam brani da branite Vučića?”

625

U Skupštini Srbije danas je došlo do polemike koalicionih partnera – Srpske napredne stranke (SNS) i Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) pošto je poslanik SNS Marko Atlagić ponovo vređao univerzitetske profesore i pojedine lidere opozicije, a poslanik PUPS-a tražio da predsedavajući reaguje jer se ne drže dnevnog reda, prenosi Danas.

Atlagić je tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju ponovo izvređao Jovu Bakića, Dubravku Stojanović, Dušana Teodorovića, ali i opozicionare Borka Stefanovića, Nenada Čanka, Janka Veselinovića.

On je rekao i da zbog svojih stavova trpi kritike dela javnosti.

Poslanik Borisav Kovačević iz PUPS-a uputio je primedbu predsedavajućima što već tri dana dozvoljavaju poslanicima da govore potpuno mimo dnevnog reda.

Iako je, kako je istakao, saglasan sa kritikama poslanika Marka Atlagića sadržajno, Kovačević ipak smatra da je nedopustivo tri dana govoriti od reči do reči istu stvar po 30 i više minuta, a da predsedavajući ne reaguje, ne oglasi se ili opomene poslanika da mora govoriti o temi.

On je dodao da mu takvo ponašanje jako smeta i doživljava ga kao klip u točkovima rada Skupštine koja ovih dana razmatra važne zakone.

Odmah mu je odgovorio predsedavjući Veroljub Arsić iz Srpske napredne stranke (SNS) koji je istakao da je poslanicima stalo do mišljenja akademske zajednice, ali da to ne znači da profesori treba da pozivaju na nasilje, te da je profesor Atlagić poručio mladima da razmisle koliko treba da veruju svojim predavačima ako ih pozivaju na nasilje i ulicu.

Šef poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović istakao je da razume diskusiju PUPS-a pošto „nikoga od njih ne napada ni (Dragan) Đilas ni (Boško) Obradović ni (Vuk) Jeremić.“

„Na udaru tih ljudi su Aleksandar Vučić i SNS, i kao predsednik poslaničke grupe ponosan sam na činjenicu što je u našim redovima Marko Atlagić koji se neumorno bori da objasni o kakvim se ljudima radi, ljudima koji sebe smatraju srpskom intelektualnom elitom a koji kažu za nas da smo neznalice, krezubi, sendvičari, botovi, i kome je teško da sluša, on ne razume poruku“, dodao je Martinović.

Martinović se osvrnuo i na razgovore vlasti i opozicije i rekao da SNS pokazuje dobru volju, ali da opoziciji sve odgovara, samo kad Vučić ne bi izašao na izbore.

Na primedbu poslanika Kovačevića da je možda pogrešno i kontraproduktivno što jedno isto svakodnevno govori samo Atlagić, Martinović je odgovorio da retko čuje koalicione partnere.

„Ko vam brani da branite Vučića, ko vam smeta, sem poslanika SNS-a ne čujem neke druge, a vaš ministar u vladi sedi zahvaljujući Vučiću, koji je izneo izbore 2016. Pitate zašto se Atlagić javlja za reč, a pravo pitanje je zašto N1 i Danas ovih dana vode kampanju protiv Atlagića, a nikad ne prozivaju ćutologe“, istakao je Martinović.

On je poručio da će Vučić ponovo dobiti izbore i omogućiti i onima kojima smeta Atlagić da sede u Skupštini i Vladi.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...