Pretnje Darku Mitroviću na Instagramu: “Srešćemo se u tami”

88

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je pretnje Darku Mitroviću, voditelju emisije „Mentalno razgibavanje“ na kanalu NOVA S, i pozvalo policiju i tužilaštvo da identifikuju počinioca i protiv njega pokrenu postupak u skladu sa zakonom, javlja N1.

Kako se navodi u saopštenju NUNS-a, Mitrović je saopštio da su mu pretnje u dva navrata stigle preko Instagrama, od iste osobe, koju je prijavio policiji.

Prvu pretnju dobio je 29. avgusta i zajedno sa United Media, vlasnikom kanala NOVA S, podneo prijavu odeljenju MUP-a za visokotehnološki kriminal.

Druga pretnja od iste osobe usledila je juče, ali Mitrović nije uspeo da podnese prijavu jer, kako je rekao, na telefone u policiji „nije se niko javljao“.

Mitrović je za Cenzolovku rekao da su mu obe pretnje stigle u formatu poruka i da ih je uputila ista osoba koja mu je, između ostalog, poručila „srešćemo se u tami“.

Darka Mitrovića je neprijatno iznenadila reakcija policije nakon prve prijave.

„Imamo saznanja o tome ko je uputio pretnje i to smo dostavili policiji, očekujući da će na osnovu svega toga policija odmah reagovati, što se nije dogodilo. Kada su ljudi iz United Media juče pozvali i zbog nove pretnje, ali i da bi čuli šta se dešava s prvom prijavom, niko se u policiji nije javljao na telefon“, rekao je Mitrović.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...