Tadić: Srbija je tačno tamo gde su je postavili naprednjaci, kriminalci i beli listići

495

BEOGRAD – Nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da je sedam godina posle promene vlasti – Srbija ostvarenje sna Vojislava Šešelja, da zaostaje za regionom i da je ovo „zlatno doba“ samo za Aleksandra Vučića i njegovo okruženje.

„Srbija je tačno tamo gde su je postavili naprednjaci, kriminalci i beli listići – ona je danas prostor pljačke, političkog prostakluka, agresije i ličnih osujećenja i kompleksa njenog vladara i u svim sferama ogledalo neprosvećenog apsolutizma. I to ne pre svega Vučićevog, već pravog ideologa i utemeljivača ove vlasti – Vojislava Šešelja“, rekao je Tadić za magazin Nedeljnik.

On je dodao da je 2012. godine na izborima suštinski pobedio Šešelj, dok je Vučić samo njegov najuspešniji marketinški proizvod.

Tadić je rekao da je u Srbiji jedan od najvećih problema nizak nivo razumevanja politike, demokratije, načina odlučivanja, a bez toga, kako kaže, nema civilizovanog društva.

„Smatram da jedino velika i obnovljena Demokratska stranka može da odgovori na te izazove, jer uprkos svojim nedostacima i greškama, to je jedina stranka u Srbiji koja ima akumulirano iskustvo političkih pobeda, i to ne samo izbornih, već i pobeda u stvarnim promenama društva“, rekao je Tadić.

Dodao je da je zato inicirao obnovu DS-a za čije su uništenje, kako je rekao, između ostalih, odgovorni i oni koji su danas na istaknutim mestima u Srpskoj naprednoj stranci.

Kada je reč o bojkotu, Tadić je naglasio da iskustva iz devedesetih nisu uporediva sa sadašnjim i da je tada bojkot bio usmeren i protiv Miloševića i kao način da se ogoli ko je prava opozicija.

„Ako je tada bojkot bio instrument borbe za mesto prvog u opoziciji, sada bi takva instrumentalizacija bojkota mogla da dovede do sukoba unutar ‘prave’ opozicije, što bi koristilo samo Vučiću“, dodao je Tadić.

On je poručio da je snaga bojkota u jedinstvenoj opoziciji i da bi bilo korisnije da je objava bojkota bila istovremena i zajednička, ali i da još nije kasno da se isprave pogrešni početni koraci.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...