Velimir Ilić: Opozicija da izabere jednog lidera

153

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić rekao je u Čačku da će ta stranka odluku o izlasku na izbore doneti na Izbornoj skupštini stranke petog oktobra, prenosi B92.

Ilić je rekao na konferenciji za novinare NS u Čačku da bi sve opozicione stranke u Srbiji trebalo da se ujedine i da izaberu lidera udružene opozicije.

„Na jednoj strani je Vučić. Opozicija ako misli da pobedi mora da mu stavi na crtu nekog drugog, a ne može da ih ima pet“, rekao je Ilić.

On je rekao da opozicija nema adekvatnog „vođu“, ocenjujući da Dragan Đilas „ne može da bude lider udružene opozicije“.

„Opozicija mora da pronađe lidera. Ne može lider sam da se promoviše i da kaže vi ste sa mnom, ja sam lider. To ne pokazuje rezultat. Otpor građana je veliki“, rekao je Ilić.

On je dodao da sve opozicione stranke treba da predlože svoje kandidate za lidera.

„A onda da se ispita javno mnjenje da se vidi koga narod hoće za lidera opozicije. Ko od predloženih kandidata dobije najviše glasova, treba da bude lider opozicije. Opozicija mora da odredi šta hoće, koji su njeni ciljevi, ko je njen lider. Lider mora da bude jedan čovek. Ne može na silu ništa, lider mora da bude izbačen iz naroda, ako ga narod prihvati rezultat je sto posto“, rekao je Ilić.

Na novinarsko pitanje da li bi NS bila deo udružene opozicije, Ilić je rekao da bi ta stranka pristala, ali pod uslovom da se ispitivanjem javnog mnjenja izabere lider od kandidata koje bi predložile sve opozicione stranke.

„Mi bi Vučića oduvali, kad bi tako izabrali lidera udružene opozicije“, rekao je Ilić.

Izvor B92 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...