Vučić: Ne mislim da je realno da Češka povuče priznanje nezavisnosti Kosova

79

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne misli da je realno da Češka povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Komentarišući najavu predsednika te zemlje Miloša Zemana da će pred češkim institucijama pokrenuti pitanje povlačenja priznanja, Vučić je kazao da su Česi „iskreni prijatelji“ Srbije ali da države, posebno one koje su kako je naveo, „u jednom bloku“, ne menjaju često svoje odluke.

„Mi bismo to voleli ali ne mislim da je to realno i jednostavno. Hvala našim českim prijateljima, hvala beskrajno Zemanu, hvala Babišu ali da ne pravimo od njega neprijatelja ako ne bude odluke koju bismo mi voleli“, rekao je predsednik Srbije novinarima u Vatikanu posle sastanka sa papom Franciskom.

Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je ranije danas da je spreman da sa predsednikom Milošem Zemanom razgovara o eventualnom povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova dok je ministar spoljnih poslova te zemlje Tomaš Petšiček poručio da ne vidi u ovom trenutku razlog za takvu debatu, jer se situacija na Balkanu nije nikako dramatično promenila, ali je i dodao da će rado popričati sa predsednikom.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...