PSG: Pozivamo Radojičića i Vesića da podnesu ostavke zbog katastrofalnog funkcionisanja grada

112

BEOGRAD – Beogradsko povereništvo Pokreta slobodnih građana (PSG) pozvalo je, kako kažu „lažnog gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića“ da podnese ostavku na svoju funkciju jer ne radi posao za koji je izabran.

„Takođe, pozivamo istinskog gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da podnese ostavku na svoju funkciju zbog katastrofe u funkcionisanju grada koju je izazvao“, navedeno je u saopštenju.

Vesić: Kocke na Trgu biće presložene zbog žalbi građana da su neravne

PSG smatra  da „rekonstruisani“ Trg Republike predstavlja paradigmu načina rada štetočinske vlasti, jer su se, samo nekoliko dana nakon svečanog otvaranja trga, pojavila ozbiljna oštećenja.

Iako je zamenik gradonačelnika Goran Vesić naložio zamenu svih kocki na kolovozu oko trga o trošku izvođača, PSG očekuje da će  troškove dodatnih radova ipak platiti grad.

U saopšenju se dodaje da je Beograd jedna od najmanje transparentnih prestonica Evrope prema istraživanju “Transparency Internacional” koje je nedavno sprovedeno na uzorku od 26 glavnih gradova.

Bastać o zameni kocki na Trgu: Vesić se hvalio kako niko nikad ništa bolje i funkcionalnije nije napravio

„Dostupnost informacija o procesu odlučivanja, o trošenju novca, javnim nabavkama, za gradsku vlast ne predstavljaju teme od javnog značaja, jer u suprotnom ne bi bilo prostora za provizije, dogovore “u četiri oka“ i finasiranje političke infrastrukture vladajućih stranaka koje na kraju dovedu do ponovljenih radova i novih troškova na Trgu koji je već, prema proceni, i preko dvadeset puta preplaćen“, saopštio je PSG.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...