Studenti iz “Jedan od pet miliona” tvrde: Preuzeli smo kontrolu nad Rektoratom BU

73

Studenti iz udruženja „Jedan od pet miliona“ saopštili su danas da su „preuzeli kontrolu“ nad zgradom Rektorata Univerziteta u Beogradu pošto im je kako su naveli, „prethodne noći bilo ugroženo pravo na slobodu kretanja“.

Oni su ocenili da je „nečinjenje i nereagovanje uprave Rektorata i rektorke Ivanke Popović prilikom upada aktivista Srpske napredne stranke, koji su napali studente tokom blokade Rektorata, jasan znak da je autonomija Univerziteta narušena i ugled ove institucije tom prilikom ukaljan“.

„Sada studenti odlučuju o tome ko ulazi i izlazi iz zgrade Rektorata! Uprava i zaposleni ne mogu ući bez prethodnih pregovora“, navodi se u saopštenju.

Studenti iz udruženja „Jedan od pet miliona“ pozvali su „kolege i profesore“ da im se pridruže u „vanrednim okolnostima“, a građane da ih podrže „svojim dolaskom“.

Oni su juče sa kolegama, profesorima i javnim ličnostima započeli blokadu Rektorata Univerziteta u Beogradu zahtevajući da rektorka Ivanka Popović na RTS-u zatraži od premijerke Ane Brnabić razrešenje dužnosti ministra finansija Siniše Malog.

Studenti su nezadovoljni i jer im se, kako su naveli, remeti nastavna godina zbog održavanja Univerzijade, iduće godine u Beogradu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...