Ujedinjena DS za bojkot i nastavak borbe za slobodne izbore

66

Glavni odbor Ujedinjene Demokratske stranke, koju će činiti DS, Socijaldemokratska stranka i Zajedno za Srbiju, odlučio je na današnjoj sednici da stranka ne učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima zbog, kako se navodi, „očigledne nespremnosti režima da obezbedi elementarne uslove za poštene izbore i slobodno izražavanje volje građana“.

Ujedinjena DS je u saopštenju navela da bojkot izbora „nije cilj“ politike stranke ali i da ta odluka „ne znači odustajanje od borbe za demokratsku transformaciju države i za slobodne i poštene izbore“.

„Upravo suprotno, odluka o bojkotu izbora pod ovim okolnostima, znači još snažniju borbu za promenu izbornih uslova od koje nećemo odustati. Tu borbu nastavljamo ne samo u zemlji, već i kroz saradnju sa Evropskim parlamentom, Evropskom komisijom i drugim međunarodnim institucijama i predstavnicima“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da će Ujedinjena Demokratska stranka aktivno raditi na demokratskoj i institucionalnoj obnovi zemlje kroz borbu za slobodne izbore i poštovanju vrednosti solidarnosti, slobode i odgovornosti.

„Rad na tome podrazumeva i rad na ubrzanom i formalnom ujedinjenju i obnavljanju Demokratske stranke, jer smatramo da jedino velika Demokratska stranka ima organizacione potencijale i akumulirano iskustvo izbornih i političkih pobeda, neophodno za promene ovog režima“, piše u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...