Zorana Mihajlović: Dosta sa nasiljem nad ženama!

93

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je nasilan napad pripadnika obezbeđenja autobuske stanice u Kragujevcu na jednu putnicu na peronu.

„Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje – da jednu ženu poput okorelog kriminalca pripadnik obezbeđenja muči i nasilnički drži na zemlji, to je za svaku osudu. Pozdravljam brzo reagovanje policije i očekujem da će ovo nasilje biti sankcionisano u skladu sa zakonom“, rekla je ona u pisanoj izjavi.

Mihajlovićeva je dodala da je država čvrsto rešena da se sa nasiljem nad ženama izbori i da neće tolerisati nijedan vid nasilničkog ponašanja.

Ona je izrazila žaljenje i što je još jedna žena danas ubijena u Kruševcu, rekavši da je nasilje ogroman društveni problem.

„Ne okrećimo glavu pred nasiljem, prisutno je svuda i u raznim oblicima – od fizičkog, poput ovog slučaja u Kragujevcu, preko psihološkog do seksualnog i ekonomskog. Ako hoćemo da sprečimo nova ubistva žena moramo svi kao društvo da pokažemo više empatije i okrenutosti jednih ka drugima“, izjavila je Mihajlovićeva.

Radnik obezbeđenja autobuske stanice fizički napao putnicu

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...