Protivnici Parade ponosa blokirali centar grada (FOTO, VIDEO)

79

BEOGRAD – Centar grada je blokiran zato što su protivnici Parade ponosa stali nasred raskrsnice Ulice kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra, pokušavajući da spreče njeno održavanje.

Formirali su kolonu koja se proteže duž Kneza Miloša, tačnije na raskrsnici sa Bulevarom kralja Aleksandra, a kako javlja reporterka Blica sa lica mesta, tu su i policijaci koji se trude da sve prođe bez incidenata.

„Saobraćaj preko Trga Nikole Pašića je kompletno obustavljen od 10.55 sati“,  potvrdili su za „Blic“ iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Okupljeni kažu da neće odlaziti odavde „ako je potrebno i do 23 sata“. Oni tvrde da je njihov skup prijavljen.

„Nećemo nigde da idemo. Ostajemo ovde koliko god bude bilo potrebno. Ne želimo da oni šetaju gradom“,  kaže grupa koja je blokirala grad.

Kako javlja reporterka „Blica“ sa lica mesta, okupljeni pevaju „Oj Kosovo, Kosovo“, drže zastavu Srbije i krstove, ali i transparente poput „Nemoral i gej sramotu, nikad više u životu“.

Kako kažu, nisu pripadnici nijednog udruženja, već su se okupili kako bi „sprečili održavanje Parade ponosa“.

„Bili smo na liturgiji jutros u Crkvi svetog Marka, a onda smo došli ovde“,  kažu oni.

Još jedna grupa ljudi koja je takođe protiv održavanja Prajda prodefilovala je jutros Knez Mihailovom ulicom. Prema pisanju pojedinih medija, oni su se okupili kod Saborne crkve i uputili ka Hramu Svetog Save, a dok su prolazili kroz Knez Mihailovu pevali su pesme o Kosovu. Pojedini protivnici Parade ponosa nosili su i ikone.

Kako tvrde okupljeni u centru grada, nije u pitanju ista grupa ljudi.

Okupljanje za Prajd pod sloganom „Ne odričem se“ počeće od 16 sati ispred hotela „Hilton“ u Kralja Milana, a šetnja će početi u 17 sati. Učesnici će prodefilovati ulicama Kralja Milana, potom se uputiti ka Trgu Nikole Pašića, te pored Skupštine grada, potom ulicom Kneza Miloša do zgrade Vlade i Nemanjinom do parka Manjež, u kome će se zabavni program nastaviti do 23 časa.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...