Brnabić o učlanjenju u SNS: To je formalnost, članovi te stranke i ja smo duže vreme isti tim

237

BEOGRAD – Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je za „Blic“ da je veoma svesna svih problema LGBT zajednice u Srbiji, i da ona nije LGBT predsednica Vlade Srbije nego predsednica Vlade Srbije koja je LGBT.

„Verujem da su svi videli vest da se moja partnerka porodila ali niste mogli da vidite vest da sam ja postala roditelj jer mi zakon tako nešto ne dozvoljava. Tako da sve to i ja svakog dana osećam na svojoj koži. Ono što sam pokušala da uradim jeste da svojim primerom utičem pozitivno na ljude u Srbiji koji iz raznoraznih razloga osporavaju LGBT prava. Želela sam da kroz mene vide da se LGBT zajednica ni u čemu ne razlikuje od heteroseksualne“, rekla je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje gde sebe vidi posle narednih parlamentarnih izbora, ona je rekla da je trenutno fokusirana isključivo na važne projekte za koje želi da budu završeni u mandatu ove vlade, kao i na neke analize i predloge koje bi želela da ostavi kao polaznu tačnu sledećoj vladi.

Navela je da je „pitanje formalnosti“ njeno učlanjenje u Srpsku naprednu stranku.

„Ova stranka, odnosno njeni članovi i ja smo već duže isti tim. Slavimo zajedničke uspehe koji su ujedno uspesi naše zemlje i borimo se zajedno protiv zajedničkh izazova. Biti tim sa nekim je mnogo više od toga da li ste potpisali neki papir“, rekla je Branbić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...