Mihajlović: Prvo su nas kritikovali kako nećemo da pozovemo OEBS, a sada kažu da smo to uradili kasno

220

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović kazala je danas, reagujući na izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića da je poziv misiji OEBS-a da prati izborni proces u Srbiji usledio kasno, da je to dokaz, kako je rekla, da se opozicija plaši izbora.

„Prvo su nas kritikovali kako Vlada Srbije neće da pozove misiju OEBS i to im je bio jedan od izgovora. A kada je Vlada Srbije šest meseci pre redovnih izbora pozvala OEBS, onda smo to, kako smatra Jeremić, uradili kasno. I sad baš zbog toga neće na izbore. A o kašnjenju nam pričaju oni čiji je voz odavno otišao, samo što to još ne vide“, navodi se u pisanoj izjavi Mihajlovićeve.

Ona je kazala da lideri opozicije više ne traže poboljšanje izbornih uslova kako bi na njih izašli, već jedino što rade jeste, kako je ocenila, izmišljanje razloga da na izbore ne izađu.

Mihajlović je podsetila da je 2012. godine ograničena misija OEBS-a koja je pratila predsedničke i parlamentarne izbore koji su održani u maju, u Srbiji počela sa radom 4. aprila.

„Pa kako, kad su Jeremić, Tadić i ostali opozicionari bili na vlasti, nije bilo kasno da misija OEBS-a dođe u Srbiju mesec dana pre izbora, ali sada je kasno kada Vlada Srbije pozove misiju OEBS-a šest meseci pre izbora“, upitala je Mihajlović.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...