Poverenica upozorila: Obrazac ponašanja među tinejdžerima postaju omalovažavanje i nasilno ponašanje

96

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je danas, povodom objavljivanja snimaka vršnjačkog nasilja iz Barajeva, da „obrazac ponašanja među tinejdžerima sve više postaju omalovažavanje, nasilno ponašanje, netrpeljivost i diskriminacija“.

Ona je ocenila da poslednji primer vršnjačkog nasilja i objavljivanja u medijima predstavlja „ozbiljan alarm, pre svega nadležnim institucijama koje moraju da učine sve što je u njihovoj moći da se smanji nasilje u školama i najoštrije sankcionišu počinioci, ali i da preduzmu mere za kontinuiranu sistemsku prevenciju“.

Šokantno vršnjačko nasilje u Barajevu, dve devojčice šamarale vršnjakinju, a druga deca se smeju

„Potrebno je pronaći najbolje načine za podsticanje i očuvanje osnovnih vrednosti poput vaspitanja, humanosti, saosećanja, drugarstva. Šira odgovornost je na svima, jer modeli komunikacije koje karakterišu skandali, nasilje, verbalne uvrede, nekritično glorifikovanje novca i instant slave, nisu ograničeni samo na svet odraslih, već se velikom brzinom prelivaju među decu i u škole, nanoseći ogromnu štetu mladim generacijama“, navela je poverenica a preneo njen kabinet.

Direktor Srednje škole Barajevo biće smenjen: Nije prijavio slučaj danima i nije reagovao na vreme?

 

Na društvenim mrežama ranije je objavljen snimak na kom dve devojčice udaraju šamere trećoj devojčici u dvorištu Srednje škole u Barajevu.

Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale i fizički maltretirale A. M. (15).

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...