U Vladi Srbije danas dogovor o „završnim koracima“ u izradi nacrta Medijske strategije

53

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, članovi Radne grupe za izradu Medijske strategije i predsednici novinarskih i medijskih udruženja sastaće se danas u Vladi Srbije, kako bi se dogovorili o „završnim koracima“ na izradi ovog dokumenta.

Kako navodi Udruženje novinara Srbije (UNS), u pozivu članovima Radne grupe Brnabić navodi da je Vlada Srbije „analizirala sve njihove komentare, predloge i sugestije na nacrt Medijske strategije, koji je ranije dostavljen na mišljenje Evropskoj komisiji“.

Posle ovog sastanka, u pismu Brnabić predlaže da se na sledećem sastanku „detaljno analiziraju komentari koji su implementirani u nacrt strategije i zajednički usaglase eventualna otvorena pitanja“.

„Iskreno verujem da je ovo najbolji put da proces izrade Medijske strategije završimo transparentno i inkluzivno, na način kako smo započeli i radili, što je prepoznato i u poslednjem izveštaju o napretku Evropske komisije“, navodi u pismu Brnabić, a prenosi UNS.

Uz poziv članovima Radne grupe dostavljen je i nacrt Medijske strategije u kojem su uneti njihovi predlozi.

UNS podseća da je premijerka u julu ove godine zatražila da članovi Radne grupe za izradu Medijske strategije do kraja meseca iznesu sve svoje primedbe na nacrt tog dokumenta, kako bi uz mišljenje Evropske komisije „finalizovali predlog“ koji će biti upućen Vladi na usvajanje.

Prethodno, nacrt Medijske strategije je posle javne rasprave, 17. maja, upućen Evropskoj komisiji. UNS je nakon objavljivanja ovog nacrta u pismu Brnabić istakao da je strateški dokument pretrpeo značajne izmene, a da o tome Radna grupa za njegovu izradu nije informisana.

Posle toga, premijerka je izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja, kao i da „apsolutno misli da je došlo do greške“.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...