Mali: Isplata uvećanih plata između 1. i 5. decembra

103

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će isplata uvećanih primanja za radnike u javnom sektoru kojima će od 1. novembra početi povećanje plata, biti između 1. i 5. decembra.

Naveo je da se povećanja plate kreću od 8 do 15 odsto, što u proseku iznosi 9,6 odsto, kao i da će svaki penzioner dobiti 5.000 dinara oko 1. decembra.

„Ostaje da definišemo procenat povećanja penzija po švajcarskoj formuli, od 1. januara 2020. godine, samo treba da vidimo da li će biti između 5,1 i 5,5 odsto“, rekao je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Kazao je da će zbog tih isplata biti usvojen pozitivan rebalans budžeta i da to znači da sada ima više prihoda u državnoj kasi.

„Sada je suficit 46,6 milijardi dinara za prvih osam meseci. Sve naše prihode mi želimo da vratimo građanima, upravo kroz povećanje plata i penzija, ali i kroz infrastrukturne projekte, poput izgradnje Moravskog koridora, za šta je u rebalansu predviđeno 14 milijardi dinara“, naveo je Mali.

Rebalansom budžeta, kako je naveo, predviđena je i podrška građanima zaduženim u švajcarskim francima.

Mali je naveo da je nezaposlenost trenutno 10,3 odsto i da se ide ka jednocifrenoj stopi nezaposlenosti već na početku naredne godine.

On je kazao da novca u budžetu ima i pozvao privrednike da konkurišu idejama za ta sredstva.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...