Predsednik: Na rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića radi „vrhunski tim BIA“

97

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su SAD te koje su omogućile Prištini da se na predstojećim izborima na Kosovu glasa samo sa kosovskim dokumentima.

„SAD su im to omogućile, Evropljani im nisu odobrili“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsednik Srbije je izjavio da će svaki Srbin, „ma kako da se zove“, biti uhapšen istog trenutka ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Vučić je rekao da na rasvetljavanju tog zločina radi „vrhunski tim BIA“ koji se kako je ocenio, „ozbiljno bore da se otkrije istina“.

„Iako nismo mogli da vodimo uviđaj, iako nijednog sekunda nismo mogli da sarađujemo sa Prištinom a de fakto ni sa Euleksom, mi i dalje vodimo najozbiljniju istragu i verujem da ćemo otkriti sve koji su u tom strašnom zločinu učestvovali“, kazao je Vučić.

On je naveo da će „istog trenutka“ biti uhapšen svaki Srbin, ma kako se on zvao, ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu Ivanovića.

„Jedan Srbin je bio ispitan, i to je Milan Radoičić, i za njega je utvrđeno u tome nije učestvovao“, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je optužio političke protivnike da pokušavaju „usputno“ da prebace na njega odgovornost za ubistvo Ivanovića.

Komentarišući izjave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da preduzeće „Krušik“ izvozi oružje u Jemen, Vučić je naveo da on ne zna nikakvog trgovca bilo kakvim oružjem.

„Valjda mu je tako lakše, polaze ljudi od sebe. Samoprojekcija je čudo“, rekao je Vučić.

Povodom Deklaracije Stranke demokratske akcije (SDA) o stvaranju Republike BiH, predsednik Srbije je naveo da će „i dalje biti uzdržan“, čekajući, kako je rekao, odgovore zvaničnih institucija Republike Srpske i svih stranaka iz RS.

Vučić je posle obilaska spomen-sobe „Kosmetske žrtve“ u Beogradu rekao da će posle reakcija institucija i partija iz RS razgovarati sa njihovim predstavnicima kako bi pronašli „neku vrstu zajedničkog imenitelja“.

Komentarišući stavove kandidata za predsednika Hrvatske Miroslava Škora o odgovornosti Srbije za dešavanja 90-ih godina prošlog veka, Vučić je rekao da bi voleo da je od predsedničkih kandidata čuo nešto o budućnosti.

On je naveo i da je sa predstavnikom državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom juče obavio „pristojan“ telefonski razgovor i dodao da će se u skorije vreme opet sastati sa njim, „gde god za to postoji mogućnost“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas prostorije Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije, gde se upoznao sa njihovim problemima i obećao da će država nastaviti da čini sve što može da se pronađu njihovi bližnji.

Vučić: Država će učini sve što može da pronađe sve nestale sa Kosova

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...