Radovi na rekonstrukciji „četiri bulevara“ neće biti okončani, odlažu se za sledeću godinu, ovo je razlog

63

BEOGRAD – Obnova saobraćajnica od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška, odnosno rekonstrukcija „četiri bulevara“, ove godine neće biti okončana u celosti.

Plan je kako „Politika“ saznaje, da se ne započinje raskopavanje poteza od od Drinčićeve ulice do Zoološkog vrta, koje bi prema aktuelnoj dinamici posla trebalo da počne 7. oktobra, nego da se obnova dela ostavi za proleće sledeće godine.

Razlog su gužve koje su uoči Nove godine u saobraćajno preopterećenom Beogradu neizdržive.

„Rekonstrukcija ulica od Drinčićeve do Pijarona de Mondezira (bivša Tadeuša Košćuška) u dužini od 1,3 kilometra počeće u aprilu 2020. i biće okončana do kraja avgusta. Između 1. i 5. oktobra pustićemo saobraćaj od Ruzveltove do Starine Novaka. Sve ulice od Kraljice Marije od Drinčićeve trebalo bi da budu prohodne za vozila i tramvaje u novembru, a sređivanje trotoara da se završi do 31. decembra“,  kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Za narednu godinu je ostala kompletna treća faza radova, koja obuhvata sređivanje Ulice cara Dušana, od Francuske do Kalemegdana, ali i deo druge faze, od Drinčićeve ulice do Francuske, koja je prema ranijem projektu trebalo da bude završena do kraja oktobra ove godine.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...