Srbija dobila mesto u bordu direktora Svetske zdravstvene organizacije

103

BEOGRAD – Novi direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hans Kluge, ponudio je Srbiji da ima svog predstavnika u bordu direktora ove organizacije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Doktor Hans Kluge je mesto u bordu direktora Svetske zdravstvene organizacije ponudio Srbiji prilikom sastanka sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom u sedištu Svetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu.

„To će biti prvi put da Srbija i naš zdravstveni sistem dobiju ovako visoko pozicionirano mesto u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, ujedno i još jedna potvrda rezultata koje je naša zemlja ostvarila poslednjih godina na polju reformi i kvaliteta zdravstvenog sistema“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da Srbija prvi put dobija takvu ponudu i da je velika stvar za sve u zdravstvenom sistemu što će naša zemlja moći da utiče na zdravstvenu politiku u Evropi.

„Mislim da je građanima jasno da se to ne dobija na lepe oči, već se zaslužuje radom. Gospodin Kluge je bio u Beogradu pre par nedelja i mogao je da se uveri šta radimo i šta smo uradili, pa je na osnovu toga doneo odluku da ponudi mesto Srbiji“, rekao je ministar Lončar za RTS.

Doktor Hans Kluge nedavno je bio gost Beograda i tom prilikom posetio je Klinički centar Srbije i bio je, kako je sam istakao, impresioniran lekarima i osobljem ove ustanove.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...