Jovanović zatražio hitnu ostavku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog arhitekete Marka Stojčića

192

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović zatražio je hitnu ostavku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog arhitekete Marka Stojčića i izneo informaciju da će rekonstrukcija Trga Republike na kraju koštati 12 miliona evra, što je pokazatelj korupcije.

Jovanović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada Beograda rekao da je Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju na osnovu pristupa informacija od javnog značaja zatražio da se odborničkoj grupi dostavi ugovor o angažovanju „Strabaga“ koji je angažovan na izvođenju radova na trgu, zatim ugovor sa firmom koja je vršila nadzor na radovima i krajnji račun radova.

On je kazao da, prema nezvaničnim informacijama će rekonstrukcija građane mogla da košta i 12 miliona evra što je jedan od ključnih indikatora da je na delu velika korpucija i brljotina za koju neko mora da odgovara.

„Nigde se ne vidi toliko slom države i gradske uprave koliko na Trgu Republike“, rekao je Jovanović i kazao da je neverovatno da jedna gradska uprava nije u stanju da rekonstruiše obični trg.

Kako je naveo, od juče je jasno da je za kompletan slom sistema odgovoran direktno (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić koji umesto da čini da se greške poprave i sistem unapređuje odlučio da pokriva greške ulazi u dalje spinovanje i štiti svoje partijske drugove čime je pokazao da je Srbija partijska država i da je on privatni predsednik.

Bastać: Izjavom o Vesiću – Vučić priznao da je nalogodavac korupcije

On je rekao da je zbog „brojnih stvari i brljotina na trgu došlo do kompletnog razvoda gradske uprave i Beograđana i gubitka poverenja u gradsku vlast“.

„Mi predlažemo, kao odbornička grupa, da se to poverenje uspostavi, prvo da se momentalno smene zamenik gradonačelnika Vesić i gradski arhitekta Stojšić. Ne može grad da funkcioniše bez gradonačelnika, ne može šarlatan zamenik da vodi Beograd i ne može gradski arhitekta da bude onaj koji je u permanetnom sukobu interesa“, rekao je Jovanović.

On je rekao da bi bilo „najzdravije“ za Beograd da se izvrši maksimalan uticaj vladajuće partije da se smeni Vesić jer nanosi nenadoknadivu materijalnu i svaku drugu štetu Beograđanima.

Jovanović je kazao da predsednike Srbije formalno nema ovlašćenja da smenjuje zamenika gradonačelnika i arhitektu ali da je „odavno jasno da se radi o partijskoj državi i da je da Vesić čovek za prljave poslove koji se ne pita oko glavnih stvari“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...