Suđenje osumnjičenom za krađu testova za malu maturu odloženo, nije dobio optužnicu

73

BEOGRAD – Suđenje Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za krađu testova iz matematike, u okviru polaganja završnih testova male mature, trebalo je da počne danas u Višem sudu u Beogradu, ali je glavni pretres odložen za 22. oktobar.

Stamenkovićev advokat obavestio je sud o tome, zbog čega je tražio da se pretres odloži, kako bi pripremili odbranu.

Stamenković je sa braniocem u Katanićevu došao desetak minuta pre početka suđenja, koje je zakazano za 13.30, i očekivalo se da će na današnjem pretresu izneti svoju odbranu.

Igor Stamenković (42) radnik je štamparije u kojoj su štampani testovi male mature, i osumnjičen je za krađu testa iz matematike.

Stamenković je otkriven tokom poligrafskog ispitivanja radnika štamparije koji su učestvovali u procesu štampanja testova. Pao je na poligrafu, a potom i priznao šta je sve uradio sa testovima, što je dovelo do ogromnih problema tokom maturskog ispita u celoj Srbiji.

Policija je tada, sredinom juna, saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažžnju svojih kolega u štampariji, a nakon toga otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položži završni ispit.

Veče pre nego što je trebalo da polažu matematički test, đaci su na društvenim mrežama delili zadatke, za koje su tvrdili da će se naći na ispitu. Stoga je test odložen za dva dana, zbog čega su đaci čak i protestovali i tražili smenu resornog ministra, Mladena Šarčevića.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...