Gojković: Upad studenata skandal, flagrantno narušena autonomija Univerziteta

169

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je autonomija Univerziteta narušena upadom studenata i da je to skandal.

U raspravi o izmenama Zakona o visokom obrazovanju, Gojković je istakla da je „grupa studenata koja pripada političkoj grupaciji „1 od 5 miliona“ zauzela rektorat i ucenjuje državu i Vladu da im ispuni nešto što im je palo na pamet, što je svakako flagrantan primer narušavanja autonomije Univerziteta.“

Predsednica Skupštine je optužila Pokret „Jedan od pet miliona“ da ima „posebnu taktiku kako da zada udarac svojoj državi, jer napada delove društva na koje su svi osetljivi, obrazovanje, nauku i kulturu“.

Ona je poručila da ministar prosvete Mladen Šarčević čiji je resor, kako je rekla Gojković, ugrožen, može da računa na podršku parlamenta.

Aktivisti Pokreta „Jedan od pet miliona“ sedmi dan blokiraju rad Rektorata Univerziteta u Beogradu tražeći, između ostalog, smenu ministra finansija Siniše Malog i osudu upada aktivista Srpske napredne stranke u Rektorat.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...