Vlada Srbije investitor izgradnje beogradskog metroa

170

Vlada Srbije će biti investitor izgradnje beogradskog metroa, dogovoreno je na sednici Radne grupe zadužene za realizaciju tog projekta kojom predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

„Izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji Beograda. Zato smo odlučili da Vlada Srbije kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekat, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat. Smatramo da je ovo najbolji model za realizaciju“, rekla je Mihajlović koja je i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Istakla je da će biti potrebno da se obezbedi i zakonodavni okvir kako bi čitav projekat izgradnje dve linije metroa u prestonici Srbije bio realizovan na najbolji mogući način.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije, državni sekretari i pomoćnici ministarke u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici Železnica, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...