Inicijativa „Ne davimo Beograd“ pozvala građane: Ne učestvujte na „lažiranim“ izborima“

113

BEOGRAD – Inicijativa „Ne davimo Beograd“ predstavila je Deklaraciju o bojkotu izbora kojom je pozvala građane da ne učestvuju na „lažiranim“ izborima i da ne daju „privid legitimiteta institucijama“ koje kako se navodi, „pakuju reke u cevi, guše slobodne medije i izbacuju ljude iz njihovih domova“.

Navodeći da taj dokument opisuje „teško stanje u okupiranoj Srbiji za koje je odgovorna kriminalno-partijska elita Aleksandra Vučića“, predstavnik inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ocenio je da se proteklih godina građanima „mic po mic“ oduzimaju prava i slobode.

„Svi naši životi su okupirani, sve što smo stvarali, ali i naša budućnost. Zato ne želimo da učešćem na izborima dajemo privid legitimiteta institucijama koje ne rade u interesu građana, već su u službi ostvarivanja partijskih i ličnih interesa vladajuće kriminalne elite“, naveo je Veselinović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je pozvao građane na „mobilizaciju“, „oslobađanje okupirane Srbije“ i pružanje otpora režimu „na svakom mestu“.

„Imamo plan za tu mobilizaciju i potrebna nam je pomoć građana. Pozivamo i civilno društvo, medije i demokratske političke aktere da podrže deklaraciju, jer ovo je borba za slobodnu Srbiju i dostojanstven život“, naveo je Veselinović.

Biljana Đorđević iz inicijative Ne davimo Beograd ocenila je da bi učešće na „lažiranim“ izborima značilo „dalje gaženje po pravima i slobodama građana“.

„Deklaracija je naš način da pokažemo da ne želimo da budemo saučesnici u otimanju slobode građana i građanki Srbije. Ne pristajemo na lažirane izbore i krivotorene mandare“, navela je Biljana Đorđević i dodala da odluka o bojkotu izbora ne predstavlja odustajanje od demokratske političke borbe.

Deklaracijom je najavljeno i sprovođenje aktivne kampanje za bojkot izbora „po zgradama, ulicama, gradovima, selima širom Srbije“ kao i borba za „buduće slobodne i fer izbore na svim nivoima i slobodu medija“.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...