Poplava u centru Beograda: Voda izvire u Kraljice Marije i sliva se po okolnim ulicama (FOTO)

263

BEOGRAD – Velika havarija dogodila se rano jutros u samom centru Beograda.

Na uglu Ulica kraljice Marije i Starine Novaka, došlo je do pucanja velike vodovodne cevi i potopa ovih, ali i velikog broja okolnih ulica.

U Beogradskom vodovodu navode da je u pitanju havarija i da su ekipe na terenu od pet ujutru.

Velika količina vode sliva se Cvijićevom ulicom, ulicom Starine Novaka, zatim Dalmatinskom, Stanoja Glavaša i Bulevarom Despota Stefana.

To je izazvalo ovog jutra velike zastoje u Cvijićevoj i Šajkaškoj ulici kao i u Bulevaru despota Stefana, javljaju beogradski taksisti.

„Sve je pod vodom i velike su gužve u ovom delu grada“, rekli su za „Blic“ iz Beogradskog taksija.

U blizini Tehnološkog fakulteta stvorio se gejzir iz kojeg voda šiklja na sve strane, stotinama metara unaokolo, ka ulicama Starine Novaka, pored Gradske uprave, pa sve ka Cvijićevoj.

Printscr/RTS

Situacija se dodatno komplikuje bez obziora na to što su ekipe gradskog vodovoda zatvorile vodu.

Reč je o cevi velikog profila i jedna je od ključnih za snabdevanje vodom ovog dela grada.

Velike količine vode koje su preplavile kolovoz otežavaju funkcionisanje saobraćaja u ovom delu grada i prolazak pešaka koji se snalaze kako znaju i umeju da bi našli parče kolovoza koje nije potpuno pod vodom ne bi li uspeli da pređu ulicu.

Iz Uprave saobraćajne policije su rekli da su na nekoliko tačaka na ovom delu grada raspoređene patrole saobraćajne policije kako se ne bi stvarale još veće gužve jer mnogi vozači pokušavaju i da okrenu kada vide ovoliku vodu na kolovozu.

Ceo ovaj deo grada ostaće bez vode.

 

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...