Vučić: Dajte dokaze da je u prodaji oružja učinjeno krivično delo ili prestanite da pričate o tome

516

BEOGRAD – Prodaja oružja Saudijskoj Arabiji je dozvoljena i zalagaću se da što više oružja prodamo, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.

Osvrnuvši se na optužbe da je u prodaji oružja koje kupuje po povlašćenoj ceni učestvovao i Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Vučić je pozvao one koji o tome govore da ako imaju dokaze da je počinjeno krivično delo neka ih dostave, a ako nemaju poručio im je da prestanu o tome da pričaju.

Govoreći o narednim izborima, Vučić je rekao da su izborni uslovi u Srbiji danas mnogo bolji nego 2012, čistiji je birački spisak a opozicione stranke, kako je kazao, lakše pristupaju medijima nego 2012. godine.

Vučić je dodao da će ispuniti sve zahteve opozicije, urediti biračke spiskove i finansiranje stranaka, jer misli da naprednjaci mogu da pobede svojim radom, platama koje primaju zaposleni, novim putevima u Srbiji.

On je pozvao Radio televiziju Srbije da što više prostora da opozicionim liderima da ljudi mogu, kako je istakao, da vide tu mržnju prema njemu i njihove ideje za rešenje problema na Kosovu.

Predsednik Srbije je ponovio da ni on ni njegova porodica danas nemaju ništa više nego što je imao dok je bio u opoziciji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da Srbiju čeka „užasno teška jesen“ po pitanju Kosova, a naveo je i da ekonomija „ide u dobrom smeru“.

Komentarišući odluku prištinskih vlasti da na parlamentarnim izborima 6. oktobra građani mogu da glasaju samo sa kosovskim dokumentima, Vučić je ocenio da je suština takve politike Prištine da se Beograd „ništa ne pita“ i da „to znači da žele da izbace 3.500-4.000 glasova za Srpsku listu“.

On je ocenio da ekonomija Srbije „ide u dobrom smeru“ i dodao da će država „gledati“ da najkasnije do početka decembra uplati penzionerima jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 dinara.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...