Mihajlović: Još malo posla ostalo, Srbija završava Koridor 10

142

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je poslednje radove na istočnom kraku Koridora 10 od Niša ka granici sa Bugarskom kod Bancareva, javlja B92.

Radovi se izvode na deonici do Proseka preko Bancareva do Crvene reke, gde se ispred tunela Bancarevo završava galerija koja će u potpunosti sanirati klizište.

Prema tvrdnjama investitora Koridora Srbije i izvođača kompanije Integral, svi radovi biće završeni do 31. oktobra, navodi se u saopštenju iz resornog ministarstva.

„Bili smo ovde pre dva meseca kada smo nedelju dana proveli na ovom delu Koridora i danas je slika drugačija. Još malo toga je ostalo da se uradi i na osnovu trvdnji Koridora Srbije očekujem da početkom novembra pustimo u saobraćaj i ovu poslednju deonicu auto-puta na Koridoru 10“, istakla je Mihajlović.

Puštanje u saobraćaj ove deonice duge 22,5 kilometara ima veliki značaj za bezbednost u saobraćaju jer vozači na putu od Niša ka Pirotu i Dimitrovgradu više neće morati da prolaze kroz Sićevačku klisuru gde su se stvarale velike kolone i gužve.

„Ali ono što je najvažnije jeste da je Srbija završila Koridor 10, da je završila deo auto-puta Miloš Veliki i da nastavlja dalje, u gradnju još šest novih auto-puteva“, istakla je Mihajlović.

Pomoćnik direktora Koridora Srbije Dušan Purić, kao i šef gradilišta Osman Krasić iz kompanije Integral, ističu da su zadovoljni tempom radova na izgradnji galerije.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...