Ministar sa inspektorima u vanrednoj kontroli, zatečeni radnici “na crno”

96

U Smederevu i Lazarevcu tokom vanredne inspekcije zatečeno je 20 osoba koje rade na crno i doneto je jedno rešenje o zabrani rada, saopštilo danas Ministarstvo za rad zapošljavanje i socijalnu politiku.

Obavljeno je 49 nadzora u noći između subote i nedelje, a nadzoru su prisustvovali ministar Zoran Đorđević i direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović.

Đorđević je istakao da je u prethodnih 15 dana inspekcija radila pojačano i da je izvršeno 985 nadzora u drugoj i trećoj smeni tokom kojih je zatečeno 20 neregistrovanih subjekata i 362 lica na radu „na crno“ među kojima je bilo i stranih državljana bez radne dozvole u Srbiji.

„Opsežnim inspekcijskim nadzorima trudićemo se da iskorenimo rad na crno, suzbijemo sivu ekonomiju i omogućimo pozitivniju klimu za poslodavce koji rade u skladu sa zakonom, ali i omogućimo radnicima sva prava koja im pripadaju“, rekao je Đorđević, a prenosi služba za informisanje.

Đurović je rekao da inspektori vrše nadzore po sistemu rotacije i da se kod vanrednih nadzora ne zna ko će gde vršiti nadzor što smanjuje mogućnost za malverzacije.

„Inspekcija rada je u prethodnom periodu postigla odlične rezultate. Svi koji ne rade u skladu sa zakonom dobiće maksimalne kazne“, rekao je Đurović.

U saopštenju se navodi da će nadzor biti nastavljen i u narednom periodu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...