Studenti u blokadi: Spremni da zaštitimo rektorku ako bude “imala problema”

75

Podrška koju su studenti u blokadi dobili od rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović za svoju borbu za autonomiju univerziteta i osuda koju je uputila zbog upada vladajuće stranke u Rektorat otvaraju vrata za pregovore koji će početi u ponedeljak, izjavila je studentkinja Mila Jovanović, prenosi N1.

„Mi smatramo da je ovo jedna pobeda i da su rektorka i rektorat pokazali da žele da zaštite autonomiju Beogradskog univerziteta „, rekla je agenciji Beta Jovanović, jedna od studentkinja koja Rektorat drži u blokadi već nekoliko dana tražeći ostavku ministra finansija Siniše Malog zbog plagiranja doktorata.

Ona je rekla da su studenti, ukoliko bude rektorka imala ikakvih problema zbog saopštenja, spremni da stanu uz nju i da je zaštite kao što blokadom čuvaju univerzitet.

„Ovo jeste pobeda i važan korak, ali mi iz blokade ne izlazimo. Ovo su samo otvorena vrata da možemo uđemo u dalje pregovore oko naših zahteva vezanih za blokadu i možemo ovde da sednemo sa rektorkom sutra i pregovaramo“, rekla je Jovanović.

Nastavak pregovora potvrdila je i rektorka Ivanka Popović.

„Sa zadovoljstvom konstatujem da nastavljamo pregovore sa studentima koji 10. dan blokiraju zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu“, izjavila je rektorka Ivanka Popović.

Rektorka: Pregledani snimci, aktivisti vladajuće stranke ušli u Rektorat

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...