Brnabić: Ne očekujem da ministar finansija Siniša Mali podnese ostavku na tu funkciju

229

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da ne očekuje da ministar finansija Siniša Mali podnese ostavku na tu funkciju, što traže studenti koji su blokirali Rektorat Beogradskog univerziteta, kao i da ne dovodi u pitanje da li on ostaje ministar.

Na konferenciji za novinare o novim poreskim podsticajima ona je kazala da je to što se trenutno dešava u Rektoratu „sramota za Beogradski univerzitet, odnosno tužna politička predstava kojoj se kraj ne nazire“.

Studenti iz „1 od 5 miliona“ blokirali Rektorat BU: Zahtev Ani Ani Brnabić da Malog…

Premijerka je istakla da se ne zna koji su konkretni zahtevi te grupe od 15 do 20 studenata, koji su po njenim rečima politički aktivisti i pozvala ih da joj dostave svoje zahteve o kojima je spremna da se odmah izjasni.

Brnabić je dodala da ne može i ne želi da se meša u autonomiju univerziteta i apelovala na studente koji blokiraju Rektorat da omoguće studentima da dobijaju usluge koje su im potrebne i profesorima da nastave svoje aktivnosti.

„1 od 5 miliona“: Blokiraćemo Rektorat ukoliko Brnabić ne zatraži razrešenje dužnosti Malog

Po njenoj oceni rektorka BU Ivanka Popović daje kontradiktorne izjave o dešavanjima u Rektoratu i zahtevima studenata.

Kako je objasnila Brnabić, rektorka veruje da je u Rektorat ušla grupa političkih aktivista SNS, a nije se izjašnjavala kada su u zgradu ulazili i studentima davali podršku predstavnici drugih političkih grupacija kao što su Pokret „1 od 5 miliona“ i Savez za Srbiju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...