Rektorka posle sastanka sa studentima: Korak smo bliži dogovoru

172

BEOGRAD – Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović izjavila je da su današnji pregovori sa studentima koji drže pod blokadom zgradu Rektorata protekli „konstruktivno“ i ocenila da su „korak bliži dogovoru“.

„Verujem da ćemo doći do rešenja koje je dobro za ceo Univerzitet u Beogradu“, rekla je rektorka novinarima posle sastanka sa studentima u zgradi Rektorata koji je trajao oko tri sata.

Sastanak je bio zatvoren za javnost.

Studentkinja Valentina Reković kaže da su tokom razgovora bili odgovorni i da se nisu ponašali kao mala deca „kako neki članovi SNS govore“.

„U konsultaciji sa profesorima koji su nas podržavali, zaključili smo da nam je u interesu da što pre na čistac izvadimo doktorat Siniše Malog, da univerzitet što pre počne da radi na rešenju tog problema, razgovori su se vodili u tom pravcu. Blokada ostaje dok pregovori traju, nema ulaska službenika“, rekla je Reković.

Naredni sastanak rektorke i studenata zakazan je za sutra u 11 časova u zgradi Rektorata.

Studenti iz udruženja „Jedan od pet miliona“ već 10 dana drže pod blokadom zgradu Rektorata tražeći od rektorke Ivanke Popović da predloži premijerki Ani Brnabić da smeni ministra finansija Sinišu Malog zbog spornog doktorata.

Rektorka Popović osudila je upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata, ocenivši da je time narušena autonomija Univerziteta.

Nakon toga su studenti, koji drže u blokadi Rektorat, poručili da su spremni na pregovore i na kompromis.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...