Veliki broj prijava komunalcima, ovo su najčešće pritužbe građana

167

Služba Komunalne policije u Novom Sadu od početka godine primila je ukupno 8.802 prijave građana i institucija, a pritužbe građana stižu jer im smeta buka koja dopire iz komšijskog stana, zato što se čuje lavež pasa, a ima i onih koji imaju primedbe na dečju graju ispred zgrade.

Komunalci dnevno dobiju između 30 i 40 prijava, a u dane vikenda, odnosno od petka do nedelje, predočavaju u ovoj službi, ta cifra se poveća na 60, a najviše ih se zabeleži u noćnim satima, od 23 do tri sata posle ponoći.

“ Od početka godine do sada, izdali smo ukupno 1.167 prekršajnih naloga“, navode u Komunalnoj policiji.

Dodaju da su ove naloge izdavali najčešće zbog prekoračenja radnog vremena lokala, zatim ostavljanja vozila na javnoj površini, korišćenju javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju, kao i zbog buke u zgradi, odnosno narušavanja kućnog reda.

Kada su nečim nezadovoljni, i zbog onoga što im smeta, Novosađani se komunalnoj policiji obraćaju putem telefona i kako navode u ovoj službi, ubedljivo najveći broj prijava se podnese na taj način.

„Imamo jednu telefonsku liniju, a broj je 021/4872-544, i on je u noćnim satima, posebno vikendom preopterećen, te često dolazi do zauzeća linije“,  kažu u Komunalnoj policiji i dodaju da im se građani obraćaju i putem elektronske pošte, ali i dopisima preko Otvorene kancelarije gradonačelnika.

U službi Komunalne policije još kažu da svojim preventivnim delovanjem svakako utiču na povećanje nivoa komunalne svesti građana, ali ističu da to i dalje nije nivo evropskog standarda.

Novčane kazne u fiksnom iznosu su: 150.000 dinara za privredno društvo ili drugo pravno lice, 75.000 dinara za preduzetnike, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 8.000, 10.000 i 25.000 dinara za građane.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...