DJB poziva na uzdržavanje od kršenja Ustava i zakona

128

Pokret Dosta je bilo pozvao je danas na uzdržavanje od kršenja Ustava i zakona zbog izjave izvršnog direktora Fondacije za otvoreno društvo Milana Antonijevića da treba videti da li postoji pravna mogućnost da se redovni parlamentarni izbori odlože za jesen.

Govoreći o predlogu dela opozicije o odlaganju parlamentarnih izbora kako bi bilo vremena za primenu eventualnih promena u izbornom procesu, Antonijević je u utorak kazao da se, po Ustavu Srbije, izbori mogu odložiti samo u slučaju vanrednog stanja.

Dosta je bilo je u saopštenju istaklo da je „takav tretman demokratskog izbornog procesa, koji je propisan Ustavom i zakonom, potvrda činjenice da je Srbija žrtva EU kolonizatora koji se samo deklartivno zalaže za vladavinu prava“.

„Iako kršenje Ustava i zakona u Srbiji nije ništa novo, zapanjujuća je lakoća s kojom se vlast i njeni EU sponzori u javnosti zalažu za otvoreno etiketiranje Srbije kao EU kolonije. Кada interesi vlasti i/ili EU to zahtevaju, izbori u Srbiji mogu da se objave i obave kao vanredni bez bilo kakve potrebe, a očigledno mogu i da se odlože preko zakonom i Ustavom propisanog roka, kao što to Antonijević trenutno najavljuje“, navedeno je u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...