Rektorka ispoštovala dogovor, studenti vraćaju ključeve Rektorata

242

Predstavnici studenata iz udruženja „Jedan od pet miliona“ kazali su danas agenciji Beta da će sutra predati rektorki Univerziteta u Beogradu Ivanki Popović ključeve zgrade Rektorata, nakon što je rektorka Popović ispoštovala dogovor i dala 4. novembar kao datum kada će pitanje spornog doktorata ministra finansija Siniše Malog biti rešeno.

„Danas smo načinili jedan vrlo važan korak, postigli smo jednu pobedu, ovo je pre svega pobeda studenata koji su u blokadi Rektorata već 12 dana i koji su pokrenuli inicijativu za rešavanje i ovog problema, ali ovo je pobeda Univerziteta u Beogradu i čitave akademske zajednice“, rekla je studentkinja Mila Jovanović za agenciju Beta.

Ona je kazala da studenti koji blokiraju zgradu Rektorata već 12 dana od početka traže, kako je navela, stav, integritet i autonomiju Univerziteta u Beogradu i da su to dobili.

„Danas je Univerzitet u Beogradu pokazao da je jedina slobodna institucija u ovoj zemlji, danas smo dobili konkretan datum i nadležni više neće moći da se igraju odricanja odgovornosti“, kazala je Jovanović za Betu.

Dodala je i da je su oni uspeli da reše i neka „goruća pitanja u narednoj nastavnoj godini, kao što je pitanje Univerzijade, što nije uspela do sada nijedna studentska organizacija“.

„Kao što su rekli rektorka je ispoštovala dogovor, a i mi ćemo, ona će sutra dobiti ključeve Rektorata, a mi ćemo od nje dobiti garancije da će sve rečeno biti učinjeno“, poručila je Jovanović.

Ivanka Popović: Stajem uz svoje studente

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...